Lichtjestocht in het water gevallen

ALMERE • Za 9 februari 2019 | 12:58 • Zaterdag 9 februari 2019 | 12:58

In het Bos der Onverzettelijken in Almere werd vrijdagavond een lichtjestocht gehouden om verhalen uit de Tweede Wereldoorlog te vertellen. Verschillende verhalen over onder meer de Februaristaking, onderdrukking en hoe kinderen in die tijd de oorlog beleefden werden verteld.

Door de harde wind bleven de waxinelichtjes in de glazen potjes niet branden. Die moesten het pad langs de verhalenvertellers verlichten. Halverwege de tocht begon het ook behoorlijk te regenen, waardoor een aantal mensen afhaakten.

De tocht werd voor de derde keer georganiseerd. Heleen Visser van de organisatie vindt het belangrijk dat de verhalen van de oorlog doorgegeven blijven worden. Volgens haar zijn de thema's van toen ook weer actueel. "Denk aan pesten, discriminatie, onderdrukking en vluchten", legt ze uit. Ook de aanwezige kinderen vonden het een indrukwekkende avond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel