Vijf jaar cel voor jarenlang misbruik kinderen

EMMELOORD • Do 14 februari 2019 | 16:04 • Donderdag 14 februari 2019 | 16:04

Een 44-jarige oud-agent uit Emmeloord heeft vijf jaar celstraf gekregen voor het jarenlang misbruiken van zijn drie jonge kinderen. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft hem die straf opgelegd. De Emmeloorder krijgt daarmee in hoger beroep een zwaardere straf opgelegd dan de vier jaar die de rechtbank had gevonnist.

Volgens het hof heeft de man de kinderen, van wie twee nog kleuters waren, vijf jaar misbruikt. De eerste verdenking ontstond al in 2013, maar het Openbaar Ministerie kon de zaak toen niet hard maken. In de periode daarna heeft de man het misbruik onverminderd doorgezet, constateert het hof.

De man maakte een grote hoeveelheid foto's en filmpjes van de seksuele handelingen die hij met de twee jongens en het meisje pleegde. Zijn verklaring dat hij de opnames voor medische doeleinden maakte, acht het hof ongeloofwaardig.

Het misbruik heeft tussen mei 2010 en juni 2015 plaatsgevonden in het toenmalige ouderlijk huis in Lelystad. De kinderen zijn in 2015 uit huis geplaatst en ondergebracht in een pleeggezin. Daar begonnen de kinderen te vertellen. Volgens een psychiater is er sprake van een pedofiele stoornis. Een psycholoog heeft vastgesteld dat de man meerdere persoonlijkheidsstoornissen heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel