Archeologie-instituut druk met vondsten opgravingen

RUTTEN • Zo 17 februari 2019 | 18:51 • Zondag 17 februari 2019 | 18:51

Het Groninger Instituut voor Archeologie (onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen) is momenteel druk met de vondsten die zijn gedaan bij het 18e eeuwse Engelse schip dat bij Rutten is gevonden.

Archeologen van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) hebben maandenlang onderzoek gedaan bij het scheepswrak. Daar zijn verschillende bijzondere vondsten gedaan, zoals vier kanonnen en zeldzame lepels. De spullen worden nu geconserveerd in Groningen. Dankzij deze vondsten, komt het Groninger Instituut voor Archeologie steeds dichter bij de geschiedenis van het schip.

Volgens maritiem archeoloog Yftinus van Popta is het schip overduidelijk afkomstig uit Engeland, al kan het schip van origine wel Nederlands geweest zijn. Ook heeft de maritiem archeoloog het vermoeden dat er levende dieren aan boord zijn gehouden. "Bij het sorteren en wassen van het botmateriaal zijn we resten van kalveren, volwassen runderen, kat en hond tegengekomen." Volgens Van Popta zijn er geen menselijke resten gevonden in het wrak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel