Speelgoedwinkelketen Intertoys failliet

FLEVOLAND • Do 21 februari 2019 | 13:35 • Donderdag 21 februari 2019 | 13:35

Speelgoedwinkelketen Intertoys is failliet. De winkels blijven voorlopig wel open. Dat moet de kans op een doorstart vergroten. In Flevoland heeft de keten winkels in Emmeloord, Dronten, Lelystad, Zeewolde, Urk en Almere.

Intertoys vroeg ruim een week geleden uitstel van betaling aan. Het bedrijf zou niet meer bestand zijn tegen de marktomstandigheden. Naast de toenemende concurrentie van webwinkels wisten ook winkels zoals Kruidvat en Action klanten uit de speelgoedwinkels te halen.

Voor de 3200 medewerkers, verdeeld over 286 winkels en twee distributiecentra, is collectief ontslag aangevraagd. Het faillissement geldt niet voor de ruim honderd franchisenemers van Intertoys in Nederland. Ook de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement.

Het bedrijf laat weten dat cadeaubonnen van Intertoys nog tot en met dit weekend kunnen worden ingeleverd. Daarna zijn ze door het faillissement niets meer waard.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel