Kortsluiting oorzaak verwoestende brand bruidswinkel

LELYSTAD • Do 21 februari 2019 | 21:02 • Donderdag 21 februari 2019 | 21:02

De brand die vorige week de volledige collectie van een bruidswinkel in Lelystad verwoestte, is ontstaan door kortsluiting in een stekkerdoos. Dat is volgens eigenaresse Evelien Vredeveldt gebleken uit technisch onderzoek.

Op de dag na Valentijnsdag brak rond het middaguur brand uit in het vrijstaande gebouw aan de Zuiveringweg. In totaal gingen er 230 jurken en 100 pakken van bruidswinkel EMB Fashion in vlammen op.

Vredeveldt is druk bezig om bij leveranciers in Europa en China vervangende jurken voor de bruiden te zoeken. Voor de meesten gaat het lukken, maar voor drie vrouwen heeft ze nog geen oplossing. Het is extra lastig omdat de winkel jurken leverde aan vrouwen met een maatje meer. De eigenaresse wordt van vele kanten geholpen. Meerdere ateliers hebben hun ruimte aangeboden zodat ze de jurken daar op maat kan maken. Ook is er een doneeractie gestart.

Onzekere toekomst
Het is nog niet duidelijk of de winkel terugkomt. Dat is afhankelijk van de verzekering. Volgens Vredeveldt is ze verkeerd geïnformeerd bij het afsluiten van de polis en is alleen haar voorraad verzekerd. Haar hele inventaris, van zo'n 100.000 euro, is niet verzekerd. Als ze hiervoor geen geld krijgt, is het volgens haar niet mogelijk om opnieuw te starten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel