Massaal genieten van de lentezon

FLEVOLAND • Zo 24 februari 2019 | 17:32 • Zondag 24 februari 2019 | 17:32

Flevoland trok er massaal op uit om te genieten van het voortijdige lenteweer. In Almere Haven zaten de terrasjes vol. Er werd volop genoten van een hapje en een drankje. "Maandag weer werken dus vandaag die mooie kans pakken", zegt een bezoeker.

Het kwik kwam zondag tot zo'n 12 graden. In de loop van de middag ontstond er enige sluierbewolking maar daar had de zon weinig last van.

Ook bij het tuincentrum in Almere Buiten hadden veel mensen de lente in hun bol. "Het is alsof er bij dit lekkere weer een stofje in je hoofd wordt aangemaakt dat zegt dat je in de tuin wilt gaan werken", zegt een meneer. Zijn kar staat vol hortensia's en een andere plant waar hij de naam niet van weet."Dat weet mijn vrouw. Die kiest ze uit."

Veel mensen maakten een fietstochtje of een wandeling. Eén meneer vond het al warm genoeg voor een verfrissende duik in het Gooimeer. "Je moet wennen aan zwemmen in koud water, maar dat gaat snel hoor. Na een paar keer merk je het niet meer." De eenzame zwemmer trekt elke dag een paar baantjes bij het strandje langs de Gooimeerdijk. "Je hebt het hele strand voor jezelf. Je komt hooguit een paar watervogels tegen maar die doen je niks hoor."

Het mooie weer houdt de komende dagen aan. Op dinsdag en woensdag kan het op sommige plaatsen 15 graden worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel