Illegale bewoning Horsterwold: ontruimen en vergrendelen

ZEEWOLDE • Do 28 februari 2019 | 9:55 • Donderdag 28 februari 2019 | 9:55

De gemeente Zeewolde zet een nieuw middel in tegen permanente bewoning op recreatiepark Horsterwold; ontruimen en vergrendelen. Twee huiseigenaren hebben te horen gekregen dat ze illegale arbeidsmigranten uit hun woningen moeten halen. Als dat over vier weken nog niet is gebeurd, haalt de gemeente de woningen leeg en gaan ze drie maanden op slot.

Een dwangsom van 25.000 euro was volgens de gemeente niet voldoende om de illegale bewoning tegen te gaan. De nieuwe maatregel maakt dat de woning drie maanden lang niet te gebruiken is, ook niet door de eigenaren zelf. De kosten die gepaard gaan met de verzegeling worden op de huiseigenaren verhaald. De huiseigenaren hebben vier weken de tijd om de illegale bewoning stop te zetten. Volgens de gemeente zijn de huiseigenaren per aangetekende brief op de hoogte gesteld.

Rechtszaken
Bewoners van recreatiepark Horsterwold en de gemeente Zeewolde zijn al jaren verwikkeld in een strijd. De gemeente controleert op permanente bewoning en heeft meerdere keren dwangsommen opgelegd aan verschillende huiseigenaren. Sommige bewoners ontkennen dat er permanent bewoond wordt. Er lopen meerdere rechtszaken tussen de gemeente en huiseigenaren.

Een toezichthouder gaat over een maand controleren of daadwerkelijk gestopt is met de illegale verhuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel