Vijf jaar cel voor steekpartij in woning

ALMERE • Vr 1 maart 2019 | 15:56 • Vrijdag 1 maart 2019 | 15:56

Een 19-jarige Almeerder moet vijf jaar de cel in voor zijn betrokkenheid bij een vecht- en steekpartij in een woning in Almere Haven. De rechtbank in Lelystad acht de man schuldig aan poging tot doodslag.

Een bewoner van een woning aan De Sluis raakte vorig jaar september zwaargewond nadat hij naar eigen zeggen in zijn woonkamer door de verdachte en een andere man in elkaar was geslagen. Pas nadat hij zijn belagers met een bijl had verjaagd, merkte het slachtoffer dat hij minstens zeven keer in zijn zij, borstkas, armen en benen was gestoken. Hij liep onder meer een beschadigde milt en klaplong op.

De verdachte ontkende in de rechtszaal dat hij geweld had gebruikt. Volgens de Almeerder moet zijn metgezel hebben gestoken, maar hij wilde uit angst voor zijn eigen veiligheid niet zeggen wie dat was geweest. “Ik weet nu waartoe hij in staat is”, aldus de verdachte.

Voor de rechtbank maakt het niet uit wie van de twee mannen uiteindelijk heeft gestoken. De rechtbank legde vijf jaar celstraf op, precies zoals het Openbaar Ministerie had geëist. Volgens de officier van justitie vormde een drugsschuld van 125 euro de aanleiding voor de vecht- en steekpartij, maar dat werd door de verdachte ontkend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel