Premier Mark Rutte bezoekt Aeres Hogeschool

DRONTEN • Di 5 maart 2019 | 21:22 • Dinsdag 5 maart 2019 | 21:22

Minister-president Mark Rutte heeft dinsdagmiddag de Aeres Hogeschool in Dronten bezocht. Een uur lang beantwoordde hij vragen van studenten en oud-studenten. Ook ging hij in op actuele politieke thema's.

Rutte sprak de suggestie vanuit het publiek tegen dat Europa de Nederlandse landbouw blokkeert. Juist door de Europese Unie heeft Nederland volgens hem een sterke agrarische sector. Over de pulskorvisserij wilde de premier niks kwijt, behalve dat er achter de schermen wordt gekeken naar wat er nog te repareren is.

De Aeres Hogeschool werd door Rutte geroemd om 'de prachtige innovaties in de landbouw die belangrijk zijn voor de Nederlandse economie.' Hij riep studenten op om mee te denken hoe vanuit de agrarische sector de klimaatverandering kan worden tegengegaan. Later op de dag praatte hij ook met studenten van Hogeschool Windesheim op de vestiging in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel