PVV-er Grin stapt uit partij: "Zat er als opvulling"

LELYSTAD • Di 5 maart 2019 | 23:12 • Dinsdag 5 maart 2019 | 23:12

Raadslid Freddy Grin uit Lelystad is uit de PVV-fractie gestapt. Grin gaat als eenmansfractie verder onder de naam 'Forum voor Flevoland'. Het raadslid voelde zich niet serieus genomen in de fractie. "Ik zat er als opvulling".

Volgens Grin bepaalt de provinciale fractie van de PVV waar het in de raad van Lelystad over moet gaan. "Ik krijg onvoldoende de mogelijkheid om mijn mond open te doen over dingen die Lelystad aangaan," reageert de voormalig PVV-er. Daarnaast zouden de provinciale- en lokale fracties hem niet informeren over politieke zaken. Het raadslid kreeg daardoor het gevoel dat hij als opvulling in de raad mocht plaatsnemen. "We kunnen niemand anders krijgen, dan zetten we hem er maar op."

Vlak voor het begin van de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond heeft Grin zijn voormalige fractie op de hoogte gebracht van zijn vertrek. De PVV kwam vorig jaar maart met drie zetels in de gemeenteraad. Grin was de nummer twee op lijst. Door de afsplitsing zitten er nu 16 verschillende partijen in de gemeenteraad van Lelystad.

Amper contact met lokale PVV
Fractievoorzitter Chris Jansen van de provinciale PVV-afdeling herkent zich niet in de uitlatingen van Freddy Grin. De provinciale fractie legt volgens Jansen niks op aan lokale PVV-politici. Er zou amper contact zijn tussen de twee fracties. Jansen is verbaasd over het vertrek en hoopt dat Grin zijn zetel alsnog teruggeeft aan de Lelystadse PVV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel