Opnieuw aanhoudingen vanwege grootschalige valsmunterij

ALMERE • Wo 6 maart 2019 | 19:22 • Woensdag 6 maart 2019 | 19:22

Er zijn drie mensen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de grootschalige productie, handel en distributie van valse bankbiljetten in Almere. Eind januari zijn al zes anderen aangehouden in verband met dit onderzoek, zij zitten allemaal nog vast.

De politie heeft meer details bekend gemaakt over de huiszoekingen in januari, waarbij acht locaties zijn doorzocht. Op nagenoeg alle locaties in Almere werden spullen aangetroffen die nodig zijn voor de productie, handel en distributie van vals geld zoals printers, cartridges, hologrammen, enveloppen, wenskaarten, postzegels en adreslabels. Daarnaast werd voor ruim 300.000 euro aan valse 50 en 20 euro biljetten aangetroffen.

Ook werden er drugs gevonden, waaronder 1751 pillen MDMA, 535 gram cocaïne en 390 gram hasj. Naast de drugs zijn er gestolen telefoons, bankpassen en sigarendoosjes gevonden. Het onderzoek naar vals geld loopt sinds juni 2018 en is een samenwerking tussen de recherche, Europol, de Marechaussee en De Nederlandsche Bank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel