Geen nieuwe vergunning voor huisvesting arbeidsmigranten of studenten

DRONTEN • Do 7 maart 2019 | 9:28 • Donderdag 7 maart 2019 | 9:28

De gemeente Dronten geeft de komende maanden geen nieuwe vergunningen af voor de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten in de drie dorpskernen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Dat gebeurt omdat de gemeente werkt aan nieuw beleid voor het huisvesten van deze groepen.

Nieuw beleid is nodig, omdat er nu geregeld overlast is, vooral in Dronten Noord. Omwonenden van studentenhuizen in De Morinel, De Oeverloper en De Grutto klagen al jaren over overlast.

Huisvesting in het buitengebied vindt Dronten geen probleem. Zo meldde de gemeente woensdag nog dat zij in principe wil meewerken aan plannen van een ondernemer voor een nieuwe grootschalige huisvesting aan de Rendierweg.

Grootschalige huisvesting voor studenten en arbeidsmigranten heeft wat de gemeente betreft de toekomst. De gemeenteraad moet uiteindelijk vaststellen waar die grootschalige huisvesting moet worden gebouwd. Het nieuwe beleid moet rond de zomervakantie worden vastgesteld.

Studenten uit Noord naar tijdelijke accommodatie
Studenten die nu in Dronten Noord wonen, wil de gemeente desnoods verplaatsen naar een tijdelijke accommodatie. De gemeente is in overleg met de verhuurders van de studentenhuizen over een verplaatsing, maar dat proces verloopt langzaam. Door een alternatieve plaats te bieden, denkt de gemeente de verplaatsing te kunnen bespoedigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel