IJsselmeerdijk voldoet niet aan veiligheidseisen

LELYSTAD • Vr 8 maart 2019 | 14:56 • Vrijdag 8 maart 2019 | 14:56

De IJsselmeerdijk tussen Lelystad en de Ketelbrug voldoet niet aan de veiligheidseisen die door het Rijk vastgesteld zijn. Dat blijkt uit controle van Waterschap Zuiderzeeland. Onder meer de hoogte en de bekleding kwamen niet door de keuring heen. Waterschap Zuiderzeeland benadrukt dat dit geen direct gevaar oplevert.

Alle dijken in het waterschap worden de komende tijd gecontroleerd op de hoogte en breedte, de sluizen en gemalen, en de bekleding. Er wordt gekeken of ze op die punten voldoen aan de eisen van het Rijk. "Die eisen zijn erop ingesteld om de dijk de komende 50 jaar stevig te houden. Om te zorgen dat de dijken ook in de toekomst bestand zijn tegen stormen en hoge golven , kijken we ver vooruit", legt woordvoerder Johan Pieters van Waterschap Zuiderzeeland uit.

Rond 2026 zal de dijk op de punten aangepakt worden. Pieters: "Het is een groot traject. We moeten dus in fases werken, en per stuk kijken wat er gedaan moet worden. Daarnaast is het onderdeel van een landelijk plan. De planning luistert dus nauw."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel