Fractievoorzitter VVD Ulysse Ellian beveiligd

FLEVOLAND • Di 12 maart 2019 | 13:44 • Dinsdag 12 maart 2019 | 13:44

Fractievoorzitter Ulysse Ellian van de VVD in Almere wordt beveiligd. Aanleiding zijn uitlatingen die hij deed rondom de liquidatie van Almeerder Ali Motamed. Die is waarschijnlijk in opdracht van de Iraanse geheime dienst in Almere doodgeschoten.

De gevluchte Iraniër woonde onder zijn schuilnaam Ali Motamed in Nederland. In Iran is Motamed, die in werkelijkhied Mohammed Reza Kolaji Samadi heet, veroordeeld tot de doodstraf vanwege een bomaanslag met tientallen doden. Ellian heeft de inmenging van Iran in Nederland bij verschillende media ernstig veroordeeld.

De beveiliging is ingevoerd door de Almeerse raadsgriffier Jan Dirk Pruim. "De veiligheid van politieke ambtsdragers is mijn verantwoordelijkheid en de situatie rondom Ellian vroeg om extra aandacht." Ook buiten het stadhuis wordt de fractievoorzitter bewaakt.

De VVD'er is bekend met beveiliging. Zijn vader, jurist en columnist Afshin Ellian, wordt al meer dan 10 jaar beveiligd vanwege zijn uitspraken over de islam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel