180 Konikpaarden naar Wit-Rusland en Spanje

LELYSTAD • Wo 13 maart 2019 | 10:57 • Woensdag 13 maart 2019 | 10:57

Staatsbosbeheer verplaatst binnenkort zo'n 180 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar natuurgebieden in Spanje en Wit-Rusland. Er leven nu ruim 600 konikpaarden in het natuurgebied, maar het aantal moet teruggebracht worden. Met de geplande verhuizing wordt dat doel ruimschoots behaald.

Zo'n 150 paarden verhuizen naar het Republican Landscape Reserve Naliboksky in Wit-Rusland. Dat transport staat gepland voor begin juni. De paarden die naar Wit-Rusland gaan moeten voor vervoer namelijk eerst een maand in quarantaine. Dat kan nu niet omdat de paarden zwanger zijn. Het vervoeren van drachtige paarden is niet goed voor de dieren. Vandaar dat ze voor nu nog even in het gebied blijven.

De 30 andere paarden gaan naar natuurgebied Atapuerca in Spanje. Wanneer dat transport plaatsvindt is nog niet bekend, maar Staatsbosbeheer hoopt "op korte termijn". Omdat er nu nog niet genoeg voedsel is in Spanje, reist er met de paarden ook een vrachtwagen met hooi mee.

Het is voor het eerst dat er paarden uit de Oostvaardersplassen verhuisd worden. Eerder werden er wel al paarden van het Oostvaardersveld verhuisd naar Groningen en Texel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel