Campus gaat 9 miljoen extra kosten

LELYSTAD • Wo 13 maart 2019 | 20:39 • Woensdag 13 maart 2019 | 20:39

De nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad kan gebouwd worden voor 9 miljoen euro extra. De gemeenteraad had 55 miljoen euro voor de nieuwe campus uitgetrokken, maar er bleek geen aannemer te zijn die het voor dat bedrag kon doen. Het vastgestelde ontwerp van Porteum kan wel worden gebouwd voor ruim 64 miljoen euro.

Volgens verantwoordelijk wethouder Ed Rentenaar is het door de flink toegenomen bouwkosten niet mogelijk om de samenvoeging van de Lelystadse scholen voor voortgezet onderwijs binnen het afgesproken budget te realiseren. Rentenaar gaat daarom de gemeenteraad vragen die 9 miljoen euro extra uit te trekken.

Als de gemeenteraad instemt met de extra miljoenen beginnen de voorbereidingen van de bouw op het veld bij De Rietlanden dit voorjaar. Door de vertraging die door de kostenstijging is ontstaan, kunnen de leerlingen pas een jaar later de campus betrekken. In het schooljaar 2021/2022 zou de campus voor vmbo en havo/vwo in gebruik moeten worden genomen. De bestaande schoolgebouwen van De Rietlanden, Arcus en SGL zijn dus langer nodig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel