DENK bezorgd over veiligheid islamitische instellingen

LELYSTAD • Za 23 maart 2019 | 11:05 • Zaterdag 23 maart 2019 | 11:05

Ali Höke van de politieke partij DENK wil van het Lelystadse college weten wat het beleid is voor de beveiliging van gebedshuizen en islamitische instellingen. Deze vragen zijn gesteld naar aanleiding van recente terreurdaden en uitingen van geweld in binnen- en buitenland.

"Er is sprake van een groeiende dreiging vanuit extreemrechtse hoek, dat in de cijfers over geweld en agressie tegen moskeeën is terug te zien,'' aldus Höke. Het raadslid van de Lelystadse eenmansfractie van DENK wil onder meer weten of het college een veiligheidsanalyse heeft gemaakt en of er contact is geweest met lokale islamitische organisaties.

Beveiliging
Höke vindt het tijd voor concrete maatregelen. "Eerder zijn terecht bij joodse gebedshuizen en instellingen camera's opgehangen en is er meer politietoezicht. In Amsterdam krijgen islamitische instellingen op korte termijn beveiliging. Ik wil weten of daar in Lelystad budget voor is en of het college vindt dat er concrete maatregelen genomen moeten worden.''

Maatregelen treffen
Höke wil ook weten of het college het met de fractie van DENK eens is dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen moeten worden rondom gebedshuizen en islamitische instellingen, als daar aanleiding voor is. Dit om de veiligheid van de bezoekers zoveel mogelijk te garanderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel