Jeugd NOP gaat los op toneel

NOORDOOSTPOLDER • Zo 24 maart 2019 | 17:02 • Zondag 24 maart 2019 | 17:02

Verschillende afdelingen van organisatie Jongeren19nu NOP hebben zondagmiddag tijdens de Creatieve Dag meegedaan aan de wedstrijd om 'de enige, echte Creammy'. De winnaar mag zich een jaar lang de 'creatiefste vereniging van de polder' noemen.

Elke vereniging had daarvoor een zo origineel mogelijk toneelstuk voorbereid en daarnaast een playback-act en een live-act. Ook moest elke vereniging een creatief verenigingsbord maken.

Een deskundige jury beoordeelde de acts. "Ik let op originaliteit, humor en hoe ze het podium gebruiken", vertelt jurylid Marloes Neefjes. Ze komt uit Ens, maar dat betekent niet dat ze automatisch voor het team uit Ens kiest. "Ik ben eerlijk genoeg om te kijken wie de beste is."

Overkoepelende vereniging
Jongeren19nu is een vrijetijdsvereniging voor en door jongeren in Flevoland, vooral uit de dorpskernen en buitengebieden. Samen met Cultus Inn uit Dronten en De Groene Schuur uit Lelystad en Zeewolde vormt J19nu NOP de overkoepelende vereniging Jongeren19nu Flevoland.
De jongerenorganisatie heeft vier afdelingen: Joek (Kraggenburg, Ens), N.E.T. (Nagele, Espel, Tollebeek), Crespa (Creil, Rutten, Bant) en Mix-ML (Marknesse, Luttelgeest).

Zondagavond wordt bekend wie de prijs gewonnen heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel