Almere MKB-vriendelijkste stad van Nederland

FLEVOLAND • Di 26 maart 2019 | 9:28 • Dinsdag 26 maart 2019 | 9:28

Almere is op dit moment de MKB-vriendelijkste grote stad van Nederland. Dat is de uitkomst van het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland, waarin 20.000 ondernemers zich hebben uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat.

Almere krijgt van de eigen ondernemers het rapportcijfer 7,1 en blijft daarmee net Eindhoven voor in de ranglijst van 40 grote steden. De Almeerse ondernemers vinden hun gemeente betrouwbaar en deskundig. Ook is de digitale bereikbaarheid in orde. Wel scoort de gemeente wat minder, een 6,4, op de punten 'snelheid van betalen' en 'afstemming en overleg met ondernemers'.

De meeste Almeerse ondernemers (78 procent) zijn blij met het beleid van de gemeente voor starters en doorgroeiers. Een minderheid (40 procent) vindt dat er genoeg aandacht is voor het bestrijden van regeldruk.

De Almeerse wethouder Maaike Veeningen is blij en trots. "Juist voor het mkb doen wij natuurlijk ons best en de ondernemers zijn zeker in Almere een heel belangrijke drager van onze economie. Met hen willen wij Almere verder ontwikkelen en daarbij hoort ook dat wij de rest van Nederland laten weten dat het in Almere goed zakendoen is."

Elfde gemeente van Nederland
Op de ranglijst van alle gemeenten van Nederland staat Almere op plek 11. Die lijst wordt aangevoerd door Rijssen-Holten, met het rapportcijfer 8,1. Eerder werd al bekendgemaakt dat de gemeente Noordoostpolder de mkb-vriendelijkste gemeente van Flevoland en de regio Zwolle is.

Top 10 Nederlandse steden:
1. Almere
2. Eindhoven
3. Apeldoorn
4. Oss
5. Deventer
6. Alkmaar
7. Ede
8. Leiden
9. Arnhem
10. Zoetermeer

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel