'Nieuw bewijs manipulatie onderzoek Deventer moordzaak'

LELYSTAD • Wo 27 maart 2019 | 6:31 • Woensdag 27 maart 2019 | 6:31

Advocaat Geert-Jan Knoops zegt in de Volkskrant dat er nieuwe bewijzen zijn dat de politie bewijsmateriaal heeft gemanipuleerd in de Deventer moordzaak. Volgens Knoops bevestigen de gegevens dat Ernest Louwes uit Lelystad onterecht is veroordeeld.

Het bewijs zou staan op een cd-rom met ruim 150 foto’s en verslagen van het rechercheonderzoek. De cd is in handen van Maurice de Hond, die al jaren probeert de onschuld van Louwes te bewijzen. De Hond vindt het onbegrijpelijk dat het OM al die jaren lijdt aan 'tunnelvisie'.

Uit de gegevens op de cd zou onder meer blijken dat de Technische Recherche ontlastende vingerafdrukken heeft gewist. Ook zouden uit een proces-verbaal cruciale, ontlastende passages zijn verwijderd. Verder is er een foto van de kleding van het slachtoffer waaruit zou blijken dat daarop na de vondst van het lichaam nieuwe bloedvlekken zijn ontstaan.

De Deventer moordzaak is een van de langst lopende rechtszaken in de Nederlandse geschiedenis. Belastingadviseur Louwes werd in 2004 veroordeeld voor de de moord op zijn cliënt Jacqueline Wittenberg in 1999. Hij heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten, maar heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel