Vrijwillige vuurwerkvrije zones geen succes

ALMERE • Wo 27 maart 2019 | 20:18 • Woensdag 27 maart 2019 | 20:18

Het experiment met vrijwillige vuurwerkvrije zones in Almere was geen succes. Dat blijkt uit de evaluatie van de gemeente Almere, omdat de meeste initiatiefnemers zeggen dat ze ontevreden zijn.

Tijdens de jaarwisseling waren in de stad zeven gebieden aangewezen waar tussen 18.00 uur en 02.00 uur geen vuurwerk mocht worden afgestoken. Eén initiatiefnemer zegt dat de borden in de straat verwijderd of kapot gemaakt zijn. In andere straten bleek er toch onvoldoende draagvlak in de buurt te zijn. Eén initiatiefnemer was na afloop wel tevreden over het experiment en geeft aan dat er minder vuurwerkoverlast was.

De gemeente bekijkt of het experiment met de vrijwillige vuurwerk zones verbeterd kan worden. Bovendien praat de Almeerse politiek nog voor de zomer over het wel of niet instellen van verplichte vuurwerkvrije zones rond kinderboerderijen of verzorgingshuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel