'Kabelbaan over het Weerwater niet realistisch'

ALMERE • Za 30 maart 2019 | 11:04 • Zaterdag 30 maart 2019 | 11:04

Een kabelbaan over het Weerwater om zo het Floriadeterrein met het centrum van Almere te verbinden is niet realistisch. Tot die conclusie komt het college van burgemeester en wethouders na een analyse van de mogelijkheden. Een watertaxi is een stuk kansrijker.

Het onderzoek is gedaan omdat de gemeenteraad graag ziet dat het centrum van de stad en het Floriadegebied van elkaar kunnen profiteren. Opgemerkt wordt dat de verbinding nu al vrij goed is, omdat busknooppunt 't Oor dichtbij ligt. Daarvandaan rijden verschillende bussen richting het station en het centrum.

Te weinig mensen
Een kabelbaan zou erg duur zijn en naar verwachting door te weinig mensen gebruikt worden. Alleen als in de omgeving van de Floriade een 'permanente publieksattractie' wordt gebouwd en het gebied rond de Steiger zich verder ontwikkelt, zouden er mogelijkheden ontstaan. Die publieksattractie zou de botanische tuin 'Eden Holland' kunnen worden.

Zelfrijdende bussen
Naast een kabelbaan is ook gekeken naar vervoer over het water en een verbeterde busverbinding. In het geval van de bus wordt geopperd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van zelfrijdende bussen. Almere's infrastructuur met losliggende busbanen zou erg geschikt zijn voor een proef op dit gebied.

Voordeel van de bus ten opzichte van een verbinding over het water is dat een bus tot aan station Almere Centrum kan rijden. Een watertaxi die eindigt bij de Esplanade betekent dat mensen nog zo'n 10 minuten moeten lopen als ze naar het station willen.

De komende maanden wordt gekeken of er commerciële partijen zijn die interesse hebben in het toekomstige vervoer over land of water.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel