Mardjan Seighali krijgt Comeniusprijs 2019

ALMERE • Zo 31 maart 2019 | 14:46 • Zondag 31 maart 2019 | 14:46

Mardjan Seighali heeft zaterdag in de Grote Kerk in Naarden de prestigieuze Comeniusprijs in ontvangst mogen nemen. Seighali kreeg de prijs voor haar betrokkenheid, wilskracht en inspirerend leiderschap. "Het is geweldig en ik voel me enorm gewaardeerd. Het is een moment waarop het werk dat ik doe en de manier waarop ik in het leven sta, even in het licht komen te staan", zegt de trotse Almeerse.

Seighali is directeur van de stichting UAF die hoogopgeleide vluchtelingen helpt met studie en werk. De jury noemt de geboren Iraanse een "enthousiast inspirator in de samenleving die mensen weet te verbinden en ondersteunen, zodat ze hun eigen grenzen in de samenleving kunnen verleggen."

Gevlucht uit Iran
Seighali vluchtte in 1990 met haar kinderen uit het onvrije Iran van na de revolutie. Ze ging studeren, werd politiek actief, bouwde een carrière op en bekleedt een groot aantal nevenfuncties. In de jaren negentig is Seighali zelf financieel ondersteund door de stichting waar zij nu directeur van is.

Inspirerende rol
Voorzitter van de jury van de Comeniusprijs prof. dr. Douwe Breimer zegt over Seighali: "Als vluchteling en vrouw heeft Mardjan Seighali hard moeten werken om een leven en een loopbaan in Nederland op te bouwen. Ze is daar voortreffelijk in geslaagd. En zij speelt een belangrijke en inspirerende rol in onze samenleving."

Comeniusprijs
De Comeniusprijs wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt tijdens de Comeniusdag in Naarden. Het doel is ‘om eer te betonen aan een persoon of organisatie die zich op een in het oog springende manier inzet voor de belangen van de internationale samenleving'.
Vorig jaar werd de prijs toegekend aan politicus en minister van Staat Herman D. Tjeenk Willink.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel