Het is feest! Omroep Flevoland 30 jaar

FLEVOLAND • Ma 1 april 2019 | 10:14 • Maandag 1 april 2019 | 10:14

Het is 1 april 1989. In een kleine radiostudio in de Gordiaan in Lelystad zit presentator Gerard Hullegie achter de microfoon. De eerste uitzending van de regionale omroep is een feit. Het is de start van 30 jaar Flevolandse omroepgeschiedenis. Sinds 1997 maken we televisieprogramma's en later is internet erbij gekomen. De hele week staan we stil bij onze verjaardag. Oud-presentatoren komen langs en we laten de leukste en bijzonderste fragmenten zien die we in de afgelopen jaren met veel plezier hebben gemaakt.

Voor het eerst te zien op TV
"Het is woensdag 1 oktober 1997", het is de aller eerste zin die in een tv-uitzending van Omroep Flevoland werd uitgesproken. Jeroen van der Laan, Peter Buis en Marco van Gelder blikken terug op dit moment.

Oud presentatoren herleven hun tijd bij Omroep Flevoland
Sanne Staarink, Hubert Mol en Frans van der Beek schuiven aan in de ochtendshow. Sanne is iedere vrijdagochtend te zien als één van de vaste gezichten bij het RTL ontbijtnieuws. Maar Sanne heeft ook bij Omroep Flevoland gewerkt als presentator. Frans kwam via de AVRO bij Omroep Flevoland terecht. Daar presenteerde hij het sportprogramma. Hubert lijkt totaal geobsedeerd door alles wat met radio te maken heeft.

Taart voor Frans en Jannie
Frans en Jannie zijn 30 jaar getrouwd! Daarom krijgen ze van Omroep Flevoland een taart en een bosje bloemen. Dertig is namelijk het magische getal deze week.

Veel sport de afgelopen jaren bij Omroep Flevoland
In de studio waren donderdag sportverslaggevers Willem van Elmpt, Han Dijkstra en Frank Wielaard te gast.

Oud-presentatoren aan het woord
De afgelopen 30 jaar is een groot aantal presentatoren op onze zender te horen en/of te zien geweest. Deze week komt een groot deel van hen langs om te praten over hun tijd bij Omroep Flevoland. Vandaag te gast: Wim Botter en Francis Hazekamp.

Trouwe fan in het zonnetje
Verslaggever Rob Brouwer brengt een bezoek aan Jenny van den Belt uit Dronten. Zij is een ware fan en spelletjesverslaafde!
(Maandag brachten we ook een bezoek aan een trouwe fan, mevrouw Ebbens uit Lelystad. Die video kun je onderaan deze pagina zien!)


Nog één keer de 10 van Flevoland
In onze feestweek blikken we terug op een aantal spraakmakende programma’s uit 30 jaar Omroep Flevoland. Vandaag stappen presentator Rob Brouwer en cameravrouw Sylvia de Vries nog één keer in de auto om ‘De 10 van Flevoland’ uit te delen.

Neptunus
Omdat Omroep Flevoland 30 jaar bestaat komt het roemruchte programma Neptunus nog één keer op de radio en TV. Presentatoren Isabella Prins en Odeke de Jong ontvangen in de Omroep Flevoland kantine basisschool Bommelstein uit Almere Buiten.

Het Flevolands Songfestival
Waar is het feestje? Hier is het feestje, want Omroep Flevoland bestaat 30 jaar. En een muziekfeestje hadden we in de jaren van 2000 tot 2010, met het Flevolands Songfestival.

Big Brother vanuit Almere
De bewoners zijn geselecteerd, de camera’s staan op scherp en het huis in Almere is klaar. In 1999 gaat eindelijk het veelbesproken televisieprogramma Big Brother van start. Negen mensen die elkaar niet kennen gaan 100 dagen in een huis wonen op industrieterrein De Vaart in Almere.
Het huis, dat speciaal voor het televisie-project gebouwd is, werd voor het eerst gepresenteerd. Verslaggever Eddy Gorter sprak met John de Mol.

Hoofdredactie
Hoe is het om nieuws te maken in een van de kleinste provincies van Nederland? Hoe belangrijk is regiojournalistiek? En hoe reageren mensen op een verjaardagsfeestje als je vertelt dat je de baas bent van Omroep Flevoland? Bekijk de video voor antwoorden op die vragen.

Oud-presentatoren aan het woord
De afgelopen 30 jaar is een groot aantal presentatoren op onze zender te horen en/of te zien geweest. Deze week komt een groot deel van hen langs om te praten over hun tijd bij Omroep Flevoland. Vandaag te gast: Erik Dijkstra, Dieuwke Kroese en Inge Diepman.

Terugblik op Studio Bordeaux
We halen deze week spraakmakende programma’s van vroeger onder het stof vandaan. Vandaag 'radio op locatie' met Studio Bordeaux.

Het weer met Raymond Klaassen
In het kader van 30 jaar Omroep Flevoland passeren oude weer presentatoren nog 1 maal de revue. Vandaag is het de beurt aan Raymond Klaassen.

Minister op visite
Minister Arie Slob van media is op visite. Hij komt niet alleen een feestje vieren maar wil ook graag zien hoe regionale omroepen werken. Hij wil graag dat de landelijke omroepen meer gaan samenwerken met de regionale media.


Het begin van tv
In 1997 werd de eerste tv-uitzending gemaakt. Aan de wieg stonden verslaggevers Rejo van der Weide en Herre Zwart. Een paar jaar later werd het Almere Nieuws geïntroduceerd. Presentator Rogier Dankerlui blikt terug op deze jaren.
Tekst gaat verder onder de video



Nog een feestvarken!
Naast Omroep Flevoland vieren ook de Melody Singers uit Emmeloord het 30-jarig jubileum. Zij kwamen bij ons in de studio en zongen een oude tune van de omroep.

Tekst gaat verder onder de video

BLOOPERS: Soms gaat het niet helemaal goed...
Programma’s maken gaat helaas niet altijd vlekkeloos. Slappe lach, een verspreking, het komt allemaal voor. Onze leukste ‘foutjes’ hebben we op een rijtje gezet. Oeps...

Tekst gaat verder onder de video


Oud-programmamakers
Edvard Niessing presenteerde ooit het weekendprogramma in Flevoland, Bob van Beeten was presentator en muzieksamensteller en Martine Kruider was verantwoordelijk voor jongerenprogramma Beneden Peil. De drie oud-gedienden kwamen in onze studio om te praten over hun tijd bij Omroep Flevoland.

Tekst gaat verder onder de video


Onze grootste fan!
De trouwste fan van Omroep Flevoland is mevrouw Ebbens uit Lelystad. Sinds jaar en dag krijgen we een kaartje van haar op onze verjaardag. Op deze jubileumdag zetten we haar in het zonnetje. Met een Amerikaanse taxi haalde presentator Rob Brouwer haar thuis op voor een feestje in de omroepstudio.

Tekst gaat verder onder de video

Oud-presentatoren
In 1991 begon Carla de Wit met het presenteren van het radionieuws bij Omroep Flevoland. Ze werkte destijds ook bij de Wereldomroep en het ANP. Samen met Rene van den Abeelen blikt ze terug op jarenlang radiomaken.

Tekst gaat verder onder de video

Beneden Peil
Jarenlang maakte we een jongerenprogramma dóór en vóór jongeren. Het was anders dan de andere programma's. Soms zelfs wat schuin. Het was echt beneden peil... De jongeren van toen kijken terug naar de programma's die zij maakten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel