AAP heeft meer dan 20.000 handtekeningen tegen afschieten wasberen

ALMERE • Di 2 april 2019 | 9:53 • Dinsdag 2 april 2019 | 9:53

Een petitie van de Almeerse Stichting AAP is meer dan 20.000 keer ondertekend. AAP wil dat de provincie Limburg het besluit om wasberen af te schieten, terugdraait. De stichting vindt dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar het bestrijden van de dieren.

AAP schrijft in een brief aan de Limburgse commissaris van de Koning dat onbekend is waar de dieren vandaan komen en om hoeveel dieren het gaat. Ook zou de stichting aangeboden hebben om de dieren op te vangen. Over dat aanbod heeft de Almeerse organisatie nog niets gehoord.

"Het geweer wordt gepakt. Zonder te weten waar de dieren vandaan komen. Zonder te weten over hoeveel dieren er een doodvonnis wordt uitgesproken. zonder kennis te hebben opgedaan bij een kenniscentrum of een andere provincie waar ook wasberen leven en zonder diervriendelijke alternatieven te onderzoeken', schrijft AAP op haar website.

De petitie zou dinsdagochtend sluiten, maar blijft vanwege het succes langer open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel