College: "Wildgroei aan illegale kamerverhuur"

LELYSTAD • Wo 3 april 2019 | 12:07 • Woensdag 3 april 2019 | 12:07

De gemeente Lelystad gaat voorlopig geen vergunningen verlenen voor kamerverhuur in Lelystad. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Aanleiding is een wildgroei aan illegale kamerverhuur in de stad.

Uit controles blijkt dat er 40 panden illegaal worden verhuurd, vooral aan arbeidsmigranten, maar ook aan gescheiden mensen die snel een woning nodig hebben.

Beleid
Het college vermoedt dat het probleem nog veel groter is dan de 40 woningen. Daarom gaat ze komend jaar aan de slag met nieuw beleid om de illegale huur en de mogelijke overlast tegen te gaan.

Nieuwe huisvesting
Daarnaast zoeken burgemeester en wethouders naar oplossingen om de huurders te huisvesten. Wethouder John van den Heuvel: "wij denken aan bestaande bouw. Dus kantoorpanden die omgebouwd worden tot kleine appartementen; onder ander in het Lelycentre. Maar wij denken ook aan een locatie zoals Campus-Zuid, het gebied schuin tegenover Palazzo waar we voor korte en middellange termijn nieuwe bouw zouden kunnen realiseren in overleg met onze woningcorporatie Centrada".

Centrada zou er vervolgens op moeten toezien dat huurders die langer in Lelystad willen wonen, doorstromen naar een reguliere sociale huurwoning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel