Brand containerwoningen: 'Er hadden doden kunnen vallen'

ALMERE • Wo 3 april 2019 | 21:40 • Woensdag 3 april 2019 | 21:40

Een gedegen vluchtroute bij de containerwoningen aan de Odeonstraat in Almere was er niet. En met de brandveiligheid was het sowieso slecht gesteld. Dat zeggen meerdere studenten die afgelopen maandag hals over kop hun onderkomen moesten verlaten na een hevige brand.

Inmiddels blijken 14 van de 36 containerwoningen onherstelbaar beschadigd door de vuurzee. Dat slechts één student lichtgewond raakte, is volgens de bewoners een wonder. Volgens hen hadden er gemakkelijk doden kunnen vallen. Ook zouden brandblussers, brandslangen en rookmelders ontbreken in het wooncomplex.

Kettingladder
De verhuurder van de containerwoningen voor studenten, Van der Linden Vastgoedmanagement, zou tijdens een bewonersbijeenkomst maandagavond hebben gezegd de brandveiligheid te willen verbeteren. Gedacht wordt aan het plaatsen van brandblussers in elke woning. Ook zouden ze allemaal voorzien worden van een kettingladder zodat bewoners bij brand eenvoudig via het raam kunnen ontsnappen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel