Ontwerp initiatiefnemer openluchtzwembad meegenomen in onderzoek

ALMERE • Do 4 april 2019 | 20:52 • Donderdag 4 april 2019 | 20:52

Het ontwerp van initiatiefnemer Gregor Stam voor een openluchtzwembad in Almere, wordt meegenomen in een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente. Dat laat het college van b en w weten via een brief aan de raad. Ook mag de oud-triatleet meedenken over het definitieve ontwerp.

Bij het onderzoek worden bijvoorbeeld de mogelijke locaties meegenomen. Ook wordt een aantal ontwerpen gemaakt. Het onderzoek is afgerond in de winter van dit jaar. De gemeenteraad kan dan beslissen over het bad.

"Het komt er dan op neer dat de gemeenteraad en het college na de zomer met de billen bloot moeten gaan en dan eindelijk de daad bij het woord moeten voegen", schrijft Stam op Facebook.

Locatie
In maart presenteerde de oud-atleet zijn ontwerp voor een openluchtzwembad aan de gemeenteraad. Zijn voorstel voor de locatie is langs de Hogering op het stuk grond tussen de Hoge Vaart en de Lage Vaart. Naast het bad wil hij ook een atletiekbaan.

Eerder bood Stam de gemeenteraad al een petitie aan met 3500 handtekeningen. Daarop stelde wethouder Jaap Lodders een onderzoek in en vroeg hij de gemeenteraad hoe het openluchtzwembad eruit moet komen te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel