Directeur: "Floriade geen doel, maar een middel"

ALMERE • Zo 7 april 2019 | 9:00 • Zondag 7 april 2019 | 9:00

De Floriade moet niet alleen worden beoordeeld op het evenement in 2022, maar vooral op de langetermijneffecten. Dat zegt directeur Peter Verdaasdonk van de Floriade BV in het programma Over Flevoland Gesproken.

Verdaasdonk, die sinds begin dit jaar de leiding heeft over de organisatie, wijst er op dat het verwachte aantal bezoekers van 2 miljoen beïnvloed kan worden door een hete zomer of zes weken regen. De winst zal volgens de directeur vooral zitten in de blijvende effecten zoals een betere infrastructuur, een grotere werkgelegenheid en een betere kwaliteit van wonen in de nieuwe Floriadewijk.

Verdaasdonk zegt verder dat hij wil proberen de tegenstanders van het project voor zich te winnen door "feiten aan te dragen en het echte verhaal van de Floriade te vertellen zoals het is". Daarmee wil hij Almeerders ervan overtuigen dat het evenement echt van toegevoegde waarde is voor hun omgeving.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel