Basisscholen genomineerd voor Sportiefste school

ALMERE • Ma 8 april 2019 | 6:32 • Maandag 8 april 2019 | 6:32

Basisschool Caleidoscoop en de Columbusschool in Almere zijn genomineerd voor 'Sportiefste school van Nederland 2019'.

De scholen laten de kinderen naast de gymlessen bewegen tijdens de andere lessen. Op de Caleidoscoop wordt dit bijvoorbeeld gedaan door woorden te verstoppen op het schoolplein. De kinderen moeten deze zoeken.

Aan de bewegingslessen zit altijd een educatief tintje. De oudste leerlingen spelen bijvoorbeeld een bomspel. Ze geven een bal door en beantwoorden vragen. Het kind dat de bal vast heeft als de bom 'ontploft', is af.

Focus
De Caleidoscoop schenkt veel aandacht aan sport: "Op het moment dat we voelen dat kinderen een beetje afhaken, dan gooien we er iets energieks in. We merken dat de kinderen daarna weer een volledige focus hebben", zegt directeur Janneke Dronkers.

De kinderen zijn druk aan het oefenen voor de finale. Deze vindt plaats op woensdag 10 april in Den Haag. De kinderen van groep 7 en 8 laten door middel van een dans zien waarom de Caleidoscoop moet winnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel