Duizenden stemmen op gevaarlijke verkeerssituaties

FLEVOLAND • Vr 12 april 2019 | 23:00 • Vrijdag 12 april 2019 | 23:00

Enkele duizenden mensen hebben op gemelde gevaarlijke verkeerssituaties in Flevoland gestemd. Sinds maandag 8 april is het mogelijk om een gevaarlijke plek in het verkeer bij jou in de buurt te melden. Als een gevaarlijke plek al gemeld is, dan is het mogelijk om op die situatie te stemmen.

Eén van de gemelde situaties waar vaak op gestemd wordt, is een voetgangers- en fietsoversteekplaats bij de Oeverloper in Dronten. Er zou te hard worden gereden en de situatie is onoverzichtelijk. "Dagelijks gaat het maar net goed", schrijft één van de deelnemers.

Op de kruising op De Evenaar, tegenover Domino's Pizza in Almere Buiten wordt ook vaak gestemd. Volgens deelnemers is de kruising heel druk en onoverzichtelijk. Auto's zouden bovendien te hard rijden.

Inmiddels zijn zo'n 900 plekken in de provincie aangewezen als gevaarlijk.

Samenwerking
Omroep Flevoland neemt deze maand samen met de andere regionale omroepen en dataplatform LocalFocus de verkeersveiligheid onder de loep. Je kunt nog tot en met Pasen hieronder een melding plaatsen en stemmen op gevaarlijke verkeerssituaties. Begin mei maken we bekend wat volgens jullie de hotspots in de provincie zijn.

Werkt de kaart niet optimaal op jouw scherm? Klik dan hier. Zorg er voor dat de melding op de goede plek komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel