Verdachte bekent neersteken minderjarige in jeugdgevangenis

LELYSTAD • Di 9 april 2019 | 14:09 • Dinsdag 9 april 2019 | 14:09

In jeugdgevangenis Intermetzo in Lelystad is afgelopen december een minderjarige gedetineerde zwaargewond geraakt. Hij werd neergestoken. Dat werd duidelijk tijdens een zitting voor de rechtbank in Lelystad. Een medebewoner wordt verdacht van poging tot moord. Hij heeft bekend.

De verdachte zat in de laatste fase van een pij-maatregel, dat is jeugd-tbs. Hij vertelde voor de rechtbank dat hij al langere tijd werd bedreigd en afgeperst door het slachtoffer. Dan ging het vooral om rookwaar, die bewoners onder de achttien jaar niet mogen hebben. Op 22 december stond de 23-jarige verdachte op een balkon een shaggie te roken. De ander dreigde hem de keel door te snijden, als die niet mee mocht roken.

De verdachte ging naar binnen. Hij stond net met een mesje in zijn hand om fruit te schillen, toen hij zijn belager weer zag. Die maakte een snijbeweging langs zijn keel. Dat werd de verdachte te veel: hij stak de ander in buik, rug, schouder en hand. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het nu met hem is, werd niet duidelijk tijdens de zitting.

De uit Nijmegen afkomstige verdachte zit nu vast in de PI in Vught. De zaak kon nog niet afgedaan worden omdat er eerst onderzoek moet komen door een psycholoog en een psychiater. Op 13 augustus is de inhoudelijke behandeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel