Petitie om beter onderzoek 5G af te dwingen

NOORDOOSTPOLDER • Wo 10 april 2019 | 20:36 • Woensdag 10 april 2019 | 20:36

Maroesja van den Berg is een petitie begonnen om de gemeente Noordoostpolder te bewegen niet klakkeloos mee te werken aan het doorvoeren van het nieuwe 5G-netwerk. Door dat netwerk worden data snel draadloos verzonden. De bedoeling is dat het netwerk in 2020 in Nederland wordt ingevoerd.

Volgens de inwoner van Noordoostpolder is onvoldoende bekend over de gezondheidsrisico's die het 5G-netwerk met zich meebrengt. "Ik heb me verdiept in de ontwikkelingen rondom 5G en er zijn onderzoeken die zeggen dat de straling van 5G mogelijk schadelijk is. Ik zou willen dat eerst beter onderzocht wordt of het wel veilig is. Daar is geen bewijs van."

Daarom moet de gemeente Noordoostpolder niet meewerken aan het plaatsen van de masten die nodig zijn voor de 5G, stelt Van den Berg in de petitie. "Ik maak me zorgen om mijn kinderen, dieren en om andere mensen. Ik heb hierover maandag met de gemeente gesproken. Zij gaan dit ook bij het college neerleggen." Na een dag is de petitie door zo'n 170 mensen ondertekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel