Voorlopige top drie gevaarlijke verkeerssituaties

FLEVOLAND • Vr 19 april 2019 | 14:00 • Vrijdag 19 april 2019 | 14:00

Een gevaarlijk kruispunt, te hard rijdende auto’s of een onoverzichtelijke oversteekplaats. Ruim 6.600 mensen hebben deze maand melding gemaakt van en gestemd op gevaarlijke verkeerssituaties in de provincie. In totaal zijn er 1.072 locaties genoemd. Omroep Flevoland heeft een voorlopige top drie gemaakt. Het melden en stemmen was mogelijk tot en met Tweede Paasdag.

1. Voetgangersoversteekplaats de Oeverloper in Dronten
Deze gevaarlijke verkeerssituatie is te vinden in de buurt van een basisschool. Kinderen gebruiken deze oversteekplaats dagelijks. "Het gaat maar net goed", schrijft de melder van deze verkeerssituatie. Automobilisten zouden het zebrapad structureel negeren waardoor voetgangers bijna van hun sokken worden gereden. De aangelegde drempel is niet hoog genoeg maar meer "een schans om extra gas op te geven".

2. Kruising Geldersedreef met Zuigerplasdreef in Lelystad
Dit kruispunt zou gevaarlijk zijn voor automobilisten. Een van de melders spreekt over het gevaarlijkste kruispunt van Lelystad. Een paal van de ANWB belemmert het zicht. Een rotonde op deze plek is gewenst, vindt de melder.

3. Kruising Evenaar met Atlasdreef in Almere
Dit kruispunt zou gevaarlijk zijn voor voetgangers, fietsers en automobilisten omdat de situatie onoverzichtelijk is. Obstakels blokkeren het zicht. Verder rijden auto's hier te hard. Daarnaast zou de verlichting hier slecht zijn in de avond en nacht. Dit gevaarlijke kruispunt ligt in de buurt van basisschool Het Kristal. Dat is een extra reden tot zorg, zegt één van de melders.

Samenwerking
Omroep Flevoland neemt deze maand samen met de andere regionale omroepen en dataplatform LocalFocus de verkeersveiligheid onder de loep. Begin mei maken we bekend wat volgens de Flevolanders de uiteindelijke hotspots in de provincie zijn.

Werkt de kaart niet optimaal op jouw scherm? Klik dan hier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel