Almere wil inwoners gebruiken voor wateronderzoek

ALMERE • Do 18 april 2019 | 22:56 • Donderdag 18 april 2019 | 22:56

Almere roept inwoners op om samen onderzoek te doen naar het water in de stad. Het onderzoek varieert van wat de beste locaties zijn om te zwemmen of vissen, tot waar het water blijft liggen na een heftige regenbui.

Het project heet 'Almere meet water'. De gemeente noemt het een 'citizen science' project. Dat betekent in dit geval dat inwoners meehelpen om informatie over water te verzamelen aan de hand van experimenten. Inwoners kunnen kiezen tussen drie onderzoeken: Almere meet waterkwaliteit, Almere meet waterbeleving en Almere meet water op straat.

'Een voorbeeld is dat je kan onderzoeken hoe diep en schoon het water is. Een andere optie is het controleren hoeveel E. coli-bacteriën er in het water zitten.' legt Gerben Mol uit van de Wageningen University.

Alle ingezamelde gegevens worden gebruikt door wetenschappers, gemeente en het waterschap. Zo willen de organisaties meer leren over het water in de stad.

Aanmelden voor het project kan via www.almeremeetwater.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Manuela

    Vr 19 april Vrijdag 19 april

  Wat een leuk idee. Ik heb me aangemeld om samen met mijn kinderen de komende tijd mee te gaan onderzoeken.

  reageer
 • Chris

    Vr 19 april Vrijdag 19 april

  Vooral de laatste worden van de gemeente, waar het water blijft liggen na een zware regenbui..al diversen keren gemeld dat het water blijft liggen of dat de afvoer put verstopt zit. Of het fietspad en voetpad kapot is gereden tijdens werkzaamheden en ook al betaald is aan de gemeente en maar niet hersteld word. Ja en dan hebben we het over januari 2017. Maar goed we gaan het weer melden aan het nieuwe project maar het zal wel weer verloren tijd zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert