Almere wil inwoners gebruiken voor wateronderzoek

ALMERE • Do 18 april 2019 | 22:56 • Donderdag 18 april 2019 | 22:56

Almere roept inwoners op om samen onderzoek te doen naar het water in de stad. Het onderzoek varieert van wat de beste locaties zijn om te zwemmen of vissen, tot waar het water blijft liggen na een heftige regenbui.

Het project heet 'Almere meet water'. De gemeente noemt het een 'citizen science' project. Dat betekent in dit geval dat inwoners meehelpen om informatie over water te verzamelen aan de hand van experimenten. Inwoners kunnen kiezen tussen drie onderzoeken: Almere meet waterkwaliteit, Almere meet waterbeleving en Almere meet water op straat.

'Een voorbeeld is dat je kan onderzoeken hoe diep en schoon het water is. Een andere optie is het controleren hoeveel E. coli-bacteriën er in het water zitten.' legt Gerben Mol uit van de Wageningen University.

Alle ingezamelde gegevens worden gebruikt door wetenschappers, gemeente en het waterschap. Zo willen de organisaties meer leren over het water in de stad.

Aanmelden voor het project kan via www.almeremeetwater.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel