Drukte rondom tulpenvelden verwacht

NOORDOOSTPOLDER • Za 20 april 2019 | 16:24 • Zaterdag 20 april 2019 | 16:24

Met een temperatuur van zo'n 24 graden is het heerlijk weer om er op uit te gaan dit Paasweekend. Daarom verwacht de organisatie van het Tulpenfestival in Noordoostpolder een enorme drukte langs de tulpenvelden.

"We hebben op het belevingsveld in Creil nu al zo'n 300 tot 600 mensen per uur", vertelt Margot Maljaars van het Tulpenfestival. "Met dit prachtige weer zullen de komende dagen veel mensen naar de velden komen."

Om het verkeer in goede banen te leiden zijn op bepaalde plekken wegen tijdelijk éénrichtingverkeer en zijn er verkeersregelaars ingezet. "Die zorgen er bijvoorbeeld voor dat automobilisten maar aan één kant van de weg parkeren", legt Maljaars uit.

Terwijl de toeristen genieten van al het moois op de velden, gaat het werk voor de tulpenboer gewoon door. De boer checkt hoe het met de tulpen gaat en verwijdert verkeerde kleuren. Voor toeristen is het verboden om tussen de tulpen te lopen.

De tulpen in Flevoland zijn nog tot en met 5 mei te bewonderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel