Aanleg mountainbikeroute vertraagd door schapen

ALMERE • Di 23 april 2019 | 6:54 • Dinsdag 23 april 2019 | 6:54

De aanleg van de mountainbikeroute over de voormalige vuilstort in Almere loopt vertraging op. Een schaapskudde zorgt voor problemen.

Mountainbiken en schapen gaan op zich prima samen maar één van de heuvels is door middel van hekken verdeeld in drie vakken om de schapen te kunnen verplaatsen. Die hekken zijn een obstakel voor de fietsers. Er worden nu zes houten bruggen gemaakt zodat niemand hoeft af te stappen.

Daarnaast is er een tegenvaller wat betreft de ondergrond. De verwachting was dat deze niet versterkt hoefde te worden. Op twee heuvels bleken de routes toch bedekt te moeten worden met granulaat. Dat bestaat uit schraapsel van het oude wegdek van de snelweg A6. De extra werkzaamheden kosten geen geld maar wel tijd. De route moet in elk geval voor september klaar zijn. Op 8 september worden op het parcours de Nederlandse cross kampioenschappen gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel