Gemeente pakt overlast en vandalisme jeugd aan

SWIFTERBANT • Wo 24 april 2019 | 13:13 • Woensdag 24 april 2019 | 13:13

Het gemeentebestuur van Dronten gaat de recente overlast door jongeren in Swifterbant aanpakken. De laatste tijd was het daar in de weekeinden onrustig. Jongeren richtten er vernielingen aan, onder andere bij zwembad De Abelen. Daar was het ook het afgelopen weekend weer raak.

De PvdA-fractie stelde daar vragen over aan het college van B en W. Dat meldt nu dat de politie en de jongerenwerkers hebben uitgezocht om welke groep jongeren het gaat. De daders zijn volgens het college van B en W 15 en 16 jaar, en er zou alcohol- en drugsgebruik in het spel zijn. Een echte reden voor de overlast is er volgens het college niet. "Over het algemeen gaat het goed met de jongeren in Swifterbant. Er zijn relatief weinig problemen en er is weinig overlast."

De gemeente gaat de overlast nu aanpakken door extra straathoek- en jongerenwerk in te zetten. Ook de horecaondernemers in het dorp worden bij de aanpak betrokken. Verder is de jongeren zelf gevraagd om met een plan te komen waarin ze hun wensen en behoeften opschrijven.

Kroegentocht voor de ouders
De gemeente gaat ook de ouders aanspreken op het gedrag van hun kinderen. De politie en de jongerenwerkers gaan contact opnemen en ze worden uitgenodigd voor een 'kroegentocht'. Die wordt georganiseerd door de betrokken organisaties en is erop gericht om het alcohol- en drugsgebruik te verminderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel