Zilveren Kruis beticht Roebia Zorg van oplichting

ALMERE • Do 25 april 2019 | 16:06 • Donderdag 25 april 2019 | 16:06

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis beticht Roebia Zorg van oplichting en heeft onmiddellijk het contract met Roebia opgezegd. De Almeerse thuiszorginstelling zou onterecht nota's hebben ingediend voor niet-geleverde zorg en op die manier hebben gefraudeerd.

Dertig verzekerden die zorg ontvingen van Roebia zijn in allerijl overgeplaatst naar andere zorgaanbieders in de regio. Voor een enkeling moet nog vervangende hulp worden geregeld. Het gaat om zorg van wijkverpleegkundigen die medische handelingen verrichten, zoals bijvoorbeeld het druppelen van ogen en het behandelen van wonden.

Volgens het Zilveren Kruis gaat het bij de oplichting om grote verschillen tussen de gedeclareerde zorg en de daadwerkelijk geleverde zorg. De verzekeraar spreekt van een uitvoerig onderzoek en noemt het tussentijds opzeggen van het contract 'een bijzondere en uitzonderlijke maatregel'.

Roebia Zorg bevestigt het opzeggen van het contract maar weigert verder ieder commentaar. De organisatie heeft volgens de gemeente Almere 46 cliënten die gebruik maken van thuiszorg en 110 die wijkverpleging nodig hebben. In 2016 werd Roebia failliet verklaard nadat Zilveren Kruis 243.000 euro terugvorderde over het jaar 2014. Ook toen ging het om onterecht ingediende nota's voor niet-geleverde zorg. De thuiszorginstelling maakte daarna een doorstart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel