Vattenfall koopt stroom van Windpark Zeewolde voor kwart miljoen huishoudens

ZEEWOLDE • Di 30 april 2019 | 9:23 • Dinsdag 30 april 2019 | 9:23

Energiebedrijf Vattenfall gaat stroom kopen van Windpark Zeewolde om een kwart miljoen huishoudens 15 jaar lang van energie te voorzien. Het is volgens Vattenfall, het moederbedrijf van NUON, het grootste afnamecontract dat het bedrijf ooit in Nederland voor duurzame energie heeft gesloten.

Volgens Windpark Zeewolde zijn alle contracten gesloten die nodig zijn voor de bouw van het windmolenpark in het buitengebied van Zeewolde. Windpark Zeewolde is een samenwerking van ruim 200 boeren, bewoners en moleneigenaren.

Er zijn inkoopcontracten gesloten met een waarde van 400 miljoen euro. Het Duitse Enercon levert de windturbines en een combinatie van de Nederlandse bedrijven Dura Vermeer en GMB is verantwoordelijk voor wegen, kabels en funderingen.

Windpark Zeewolde moet eind 2021 klaar zijn. De 220 windmolens die er nu staan moeten dan vervangen zijn door 91 grotere en modernere turbines.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel