Camping vreest toeristenbelasting: ''Het is een ramp''

ALMERE • Di 30 april 2019 | 13:33 • Dinsdag 30 april 2019 | 13:33

Camping Waterhout vreest voor de aangekondigde toeristenbelasting van de gemeente Almere. Eigenaresse Tineke Fokkens is bang dat er minder mensen naar de camping komen als de plannen van de gemeente echt doorgaan. "Het is een ramp."

Een nachtje slapen gaat in Almere €2,50 per persoon per nacht kosten als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Het geld wordt gebruikt om het toerisme te stimuleren en er gaat een deel naar het onderhoud van fietspaden.

Volgens Fokkens is deze toeristenbelasting dé manier om de camping de nek om te draaien. "Mensen gaan kamperen omdat het een goedkopere manier van overnachten is. In hotels is dat anders. Met een gezin komen mensen hier straks niet meer." Een gezin met 2 kinderen zal straks 10 euro meer kwijt zijn per nacht dan nu het geval is. Ook brancheorganisatie Recron sprak maandag zorgen uit over de invoering van toeristenbelasting in Almere.

Almere koploper
Met €2,50 wordt de gemeente Almere koploper als het gaat om toeristenbelasting. Urk hanteert €1. Dronten laat mensen €0,95 betalen. Noordoostpolder en Zeewolde hanteren verschillende prijzen, voor campings geldt €0,75 voor de Noordoostpolder en Zeewolde vraagt €1,10 voor campings. In Lelystad betaalt men nog geen toeristenbelasting.

"Mensen niet enthousiast"
Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat de gemeente begrijpt dat mensen niet heel enthousiast worden van de plannen. Maar dat het vooralsnog een voorgenomen idee is van het college. Vanaf nu worden de plannen uitgewerkt en in het najaar kan er dan een beter beeld gegeven worden over hoe de toeristenbelasting eruit komt te zien. Tot die tijd wil de gemeente niet op de zaken vooruitlopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel