'Nieuwe brandweerkazerne liefst op bedrijventerrein Lemsterhoek'

URK • Wo 1 mei 2019 | 22:09 • Woensdag 1 mei 2019 | 22:09

Een nieuwe brandweerkazerne op Urk kan het beste op bedrijventerrein Lemsterhoek komen. Dat staat in een voorstel dat burgemeester en wethouders van Urk bij de gemeenteraad hebben neergelegd. De oude brandweerkazerne aan De Noord 11 is verouderd en moet daarom gerenoveerd of vervangen worden.

Dit voorstel rolde uit de bus nadat er naar verschillende scenario's is gekeken; renovatie, uitbreiden naar twee locaties, met inbegrip van de oude kazerne, of een geheel nieuwe kazerne op een andere locatie.

Het renoveren van de oude kazerne gaat ongeveer 3,5 miljoen euro kosten. Deze optie is volgens het college niet wenselijk omdat de locatie door de groei van Urk uiteindelijk niet meer centraal genoeg ligt om de aanrijtijden te halen. Ook van het plan om naast het opknappen van de oude kazerne op een andere plek in het dorp een tweede kazerne te bouwen, is het college van b en w geen voorstander. Dit zou meer geld kosten en ook zijn er dan meer vrijwilligers nodig.

Het bouwen van een compleet nieuwe kazerne op bedrijventerrein Lemsterhoek heeft daarom de voorkeur. De kosten zijn rond de 4,3 miljoen euro. Deze locatie is zowel overdag als 's avonds goed bereikbaar voor vrijwilligers. Het draagvlak voor deze nieuwe kazerne is dan ook groot onder de brandweermensen.

Aanstaande maandag wordt het voorstel in de gemeenteraad besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel