Volgend jaar geen plastic meer in confetti Bevrijdingsfestival

ALMERE • Ma 6 mei 2019 | 11:24 • Maandag 6 mei 2019 | 11:24

In de confetti die gebruikt wordt op het Bevrijdingsfestival in Almere zal volgend jaar geen plastic meer zitten. Dat zegt organisator Barry Bouquet toe.

De Partij voor de Dieren in Almere heeft vragen gesteld over het gebruik van confetti met plastic. De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders om confetti, net als het oplaten van ballonnen, voortaan te verbieden.

Volgens de PvdD zijn er duizenden plastic confettisnippers afgeschoten en is een deel daarvan in het Weerwater terecht gekomen. De partij vindt dat onacceptabel, omdat de snippers schadelijk zouden zijn voor 'dier, natuur en mens'.

De PvdD is blij met de toezegging van Bouquet maar ziet confetti het liefst helemaal verdwijnen omdat ook papieren snippers belastend zijn vanwege de inkt. De partij is wel heel blij dat er sinds twee jaar op het festival herbuikbare plastic bekers zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel