Flevoland wederom voorloper biologische landbouw

FLEVOLAND • Do 9 mei 2019 | 16:18 • Donderdag 9 mei 2019 | 16:18

Flevoland heeft in verhouding opnieuw de meeste biologische landbouwbedrijven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De provincie is al jaren voorloper op het gebied van biologisch boeren.

Ruim 12 procent van alle agrarische bedrijven in Flevoland boert biologisch. De groei van het aantal biologische bedrijven blijft wel achter bij andere provincies. Daarin is Zeeland koploper. Die provincie heeft overigens wel een inhaalslag te maken. Slechts 2,3 procent van de landbouwbedrijven is daar biologisch. Noord-Brabant is landelijk hekkensluiter. Dat heeft volgens het CBS te maken de grote hoeveelheid varkens- en kippenhouderijen in die provincie.


In vergelijking met het Nederlandse gemiddelde doet Flevoland het ook goed. In Flevoland vind je vier keer vaker een biologische boer dan in de rest van het land. Nederland loopt wel achter ten opzichte van andere EU-landen. Oostenrijk is koploper. Daar is een kwart van alle boeren biologisch.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel