Bouwen Noordzoom blijft heikel punt voor gemeenteraad

LELYSTAD • Di 14 mei 2019 | 22:07 • Dinsdag 14 mei 2019 | 22:07

De mogelijke bebouwing van de Noordzoom in Lelystad blijft een heikel punt voor de gemeenteraad. De raadsleden spraken dinsdagavond voor de vierde maal over de wens van het college om in de Noordzoom tot 150 luxe woningen te bouwen. Maar tot een oordeel kwam het ook deze keer niet.

De gemeenteraad moet een besluit nemen over de vraag of bebouwing van het gebied onderzocht moet worden. Er daar blijven veel vragen over. Reden voor fractieassistent Hicham Alaoui van GroenLinks om ruimte te vragen voor een vijfde debat. Een meerderheid van de raadsleden steunde dat voorstel.

De raadsvergadering werd ook dinsdag weer druk bezocht door omwonenden van het gebied. Zij zijn fel tegen elke bouw in de Noordzoom, vanwege de natuurwaarde van het gebied. Wethouder Janneke Sparreboom vindt de Noordzoom juist uitermate geschikt om vrijstaande luxe woningen te bouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel