Zeewoldenaren genieten van getokkel uit kerktoren

ZEEWOLDE • Do 16 mei 2019 | 0:31 • Donderdag 16 mei 2019 | 0:31

Zeewoldenaren genoten woensdagavond van een gratis concert op het Kerkplein. Beiaardier Boudewijn Zwart trakteerde het publiek op een bijzonder optreden vanuit de kerktoren van de Open Haven. Zwart had zich daar opgesteld samen met balalaikaspeler Alexander Paperny en gitarist Vladimir Fridman.

In een piepkleine ruimte hoog boven in de kerktoren speelde Boudewijn op het carillon terwijl hij werd begeleid door Paperny en Fridman. Op het programma stonden werken van onder andere Bach, Mozart en diverse Russische componisten.

Het optreden werd beluisterd en gadegeslagen door ongeveer 80 mensen buiten op het Kerkplein. "We hebben ervan genoten", zegt een van de bezoekers. "Het gebeurt niet heel vaak dat er iets op het kerkplein wordt georganiseerd, dus dan moet je er wel bij zijn natuurlijk."

De muzikanten vonden het zelf een bijzondere avond. "Er is heel weinig ruimte boven in de toren, dus we zaten boven op elkaars lip. En het was er goed warm", zegt beiaardier Zwart. Hij vroeg de twee geboren Russische muzikanten om mee te doen, gewoon 'omdat het leuk is'. Paperny en Fridman zeiden beiden nog niet eerder op deze manier gespeeld te hebben.

"Het carillion hangt een paar meter boven de ruimte waarin wij speelden. Dan moet je heel goed luisteren om te zorgen dat alle instrumenten gelijk aan het spelen zijn, want de minste afwijking boven, klinkt vreselijk beneden op het plein", zegt Vladimir Fridman.

Wat Boudewijn Zwart betreft hoeft het concert niet bij één keer te blijven. "Als de heren weer in het land zijn, dan zal ik ze zeker vragen voor nog zo'n optreden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel