Lelystedelingen woedend over 'zwanenroof'

LELYSTAD • Do 16 mei 2019 | 14:20 • Donderdag 16 mei 2019 | 14:20

Bewoners van de Fogelsanghstate uit Lelystad zijn woedend, omdat ze vermoeden dat iemand vier jonge zwanen en een ei uit een nest heeft geroofd. De pasgeboren zwaantjes en het ei zijn volgens de buurtbewoners in de nacht van dinsdag op woensdag uit het nest geroofd.

"Dat is toch gestoord!"

— Miriam Amattaram

Wie de daders zijn is niet bekend. Miriam Amattaram, die vlakbij woont, denkt dat de dieren zijn gestolen voor de verkoop. "Als je op Marktplaats kijkt, zie je dat er vraag is naar zwanen. Gewoon voor de sier", zegt ze boos. "Dat is toch gestoord!"

Het nest was na het verdwijnen van de jonkies en het ei bedekt met mos. Volgens Jeroen Reinhold van Landschapsbeheer Flevoland wijst dat er op dat het nest niet door een vos of door loslopende honden is leeggeroofd. In 2017 waren er ook al zwaneneieren uit hun nest gestolen in de wijk Zoom. Amattaram hoopt niet dat het een trend wordt. Ze roept de buurt op extra alert te zijn op zwanendieven. Bij een ander nest met jonge zwanen heeft ze flyers opgehangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel