Ondernemer wil modernere begrafenissen aanbieden

URK • Do 16 mei 2019 | 21:43 • Donderdag 16 mei 2019 | 21:43

Uitvaartondernemer Iede Hoorn wil Urkers meer alternatieven bieden voor de traditionele uitvaart. Hoorn is zelf geboren en getogen op Urk, maar hij heeft nu een uitvaartonderneming in Amsterdam. Toen hij recent op de begrafenissen van zijn opa en oma was, ontstond bij hem het idee om Urk wat meer te bieden dan er nu is op uitvaartgebied.

"Het mag wat meer van deze tijd"

— Iede Hoorn

"Niets ten nadele van hoe het nu gaat, maar er kunnen ook dingen anders. En dat wil ik graag laten zien. Er zal een groep zijn die vast wil houden aan tradities. En die zijn ook prachtig. Maar er zijn ook mensen die open staan voor vernieuwing. Het mag wat meer van deze tijd", zegt Hoorn.

Hoorn gaat binnenkort de nieuwe mogelijkheden laten zien die hij kan bieden, door middel van een foto-shoot op Urk. Hij heeft al contact met een bloemist en hij heeft speciale Urker rouwkaarten ontwikkeld.

De vereniging Draagt Elkanders Lasten Urk is op dit moment de enige uitvaartonderneming op Urk. Volgens Leen van Loosen biedt Hoorn geen nieuwe alternatieven want bijvoorbeeld een luxe rouwwagen of kistendragers worden ook door de vereniging geboden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel