Trio betrapt met inbrekersspullen

LELYSTAD • Ma 20 mei 2019 | 9:30 • Maandag 20 mei 2019 | 9:30

De politie heeft in Harderwijk in de nacht van zondag op maandag drie Lelystedelingen betrapt die mogelijk van plan waren in te breken op het industrieterrein.

De Seat Leon van de mannen viel agenten in de nacht van zondag op maandag op door een vreemde manoeuvre. Uit de kentekencontrole bleek dat de auto onverzekerd was, de APK niet was uitgevoerd en de eigenaar een Amsterdammer met een fors strafblad was. Daarop zetten de agenten de auto aan de kant.

De bestuurder kon de agenten niet vertellen van wie de auto was. Hij had hem 'geleend van een vriend van een vriend'. Bij de identiteitscontrole, waarbij twee mannen geen ID-kaart konden laten zien, blijkt dat twee al eerder zijn betrapt op inbraken en diefstallen. Omdat de drie ook nog verschillende verklaringen gaven voor wat ze aan het doen waren, besloten de agenten de auto te doorzoeken. Dat leverde een rood breekijzer, een bivakmuts, handschoenen en zaklampen op.

Diverse bekeuringen
Het trio mocht uiteindelijk terug naar Lelystad, maar wel met diverse bekeuringen. Alle drie kregen ze een bon voor het bezit van inbrekerswerktuigen. Twee kregen een bon omdat ze zich niet konden legitimeren. De bestuurder kreeg een bon omdat de auto onverzekerd was en er geen geldig APK-bewijs was.

Daarnaast is het drietal aangemeld voor een zogeheten last onder dwangsom van de gemeente Harderwijk. Dat houdt in dat ze de gemeente 2500 euro moeten betalen als ze nog een keer worden betrapt op het bezit van inbrekerswerktuigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel