Wethouder heeft geen geld voor kunstgrasvelden

LELYSTAD • Di 21 mei 2019 | 0:12 • Dinsdag 21 mei 2019 | 0:12

De gemeente Lelystad heeft geen geld voor de aanleg van kunstgrasvelden bij korfbalvereniging Exakwa. Dat zei sportwethouder Elly van Wageningen maandagavond bij de opening van het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, dat bij Exakwa wordt gehouden.

De korfbalvereniging heeft 300 leden en wil in 2020 vier kunstgrasvelden bij sportcomplex Langezand aanleggen. Ook wil de vereniging twee extra kleedkamers en een groter parkeerterrein. Bij elkaar kosten de plannen 300.000 euro. Voorzitter Sjoerd Spanjer van Exakwa zegt dat de club bereid is een kwart van de kosten zelf te betalen.

Bezuinigingen
Wethouder Elly van Wageningen zegt enorme waardering te hebben voor het werk van deze sportvereniging. "Dat weten de mensen van Exakwa. Ook weten ze dat ik het heel graag voor ze gedaan had, maar het is op dit moment niet te realiseren. Wij moeten 4 miljoen euro bezuinigen en dat kan nog meer worden."

Meevaller
Voorzitter Sjoerd Spanjer van Exakwa heeft de hoop nog niet opgegeven. Volgens hem heeft de gemeente wel geld. Hoewel er bezuinigd moet worden op de structurele uitgaven was er afgelopen jaar namelijk wel een meevaller van 7,6 miljoen euro. "Alleen de vraag is: waar ga je het geld aan uitgeven? De gemeenteraad gaat binnenkort praten over de financiële middelen. Dan wordt ook besproken waar de eenmalige meevallers aan besteed worden. Die kun je in de reserve stoppen, maar je kunt het ook deels investeren in de stad."

Vanaf dinsdagavond praat de gemeenteraad over de Kadernota. Naar aanleiding daarvan wordt uiteindelijk bepaald of er extra geld in de sportaccommodatie van Exakwa wordt geïnvesteerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel